Жалпы сұрақтар

+7 (727) 355-15-26

info@rybprom.kz

Қазақстан үшін ресми дистрибьютор

+7 (727) 290-70-48

sale@aquafoodtrade.kz

Жароков қ., 272Б

Қалай өтуге болады

Аз тұздалған бахтах

Ингредиенттері

Сүйексіз терідегі  бахтах еті - 1000 г

Лимон қабығы - 50 г

Аскөк - 50 г

Ақжелкен - 20 г

Эстрагон (тархун) - 20 г

Тұнба тұз - 50 г

Құмшекер - 20 г

Коньяк - 15 мл

Қара бұрыш бұршақ - 15 г

Тұздық үшін:

Кілегей 35% - 100 г

Үгілген ақжелкек - 30 г

Лимон шырыны - 15 г

Тұз - 5 г

Даярлау тәсілі

Бахтах етін қағаз сүлгімен сүртеміз де, терісімен астына қаратып, пергамент қағазына саламыз.Жасыл көкөністі ұсақтап кесеміз, оған ұсақтап кесілген лимон қабығын, тұз, қант, коньяк қосып, араластырамыз. Қоспаны балықтың үстіне салып, бүкіл бетіне біркелкі етіп жағамыз. Қағазы конверт түрінде орап, тоңазытқышқа 12 сағатқа қоямыз. Содан кейін барлық тұздықты әбден алып тастаймыз.

Кілегейге ақжелкек, лимон шырынан, тұз қосып, қоюланғанша шайқау керек. 

Туралған балықты тәрелкеге салып, үстінен зәйтүн майын себелейміз. Тұздықты бөлек тұздық сауытына құйып береді.

Балықтың дайын болуына 3-4 мин қалғанда, сарыуызын зақымдап алмайтындай етіп жұмыртаны жарамыз. Жұмыртқаны асжапыраққа орап, 2-3 минуттай суда қайнатамыз.

Бұршақ пюресін салып, жайлап қалақшамен тәрелке бойына тарата орналастырамыз, үстінен саңырауқұлақ пен балықты саламыз. Балықты үстелге қояр алдында аздап тұздаймыз. Үстінен жұмыртқаны салып, сарыуызын жарамыз. Тәрелкені қабықты бұрышпен және көкөніспен сәндейміз.