Жалпы сұрақтар

+7 (727) 355-15-26

info@rybprom.kz

Қазақстан үшін ресми дистрибьютор

+7 (727) 290-70-48

sale@aquafoodtrade.kz

Жароков қ., 272Б

Қалай өтуге болады

Бахтах қосылған және кілегей құйылған шағын-бәліш

Ингредиенттері

Қамыры:

Маргарин - 85 г

Қаймақ - 45 г

Майонез - 45 г

Ұн - 195 г

Ас содасы - 5 г

Тұз

Салмасы:

 Бахтах - 95 г

Асжапырақ - 8 г

Көк үрмебұршақ - 7 г

Кілегей - 6 г

Жұмыртқаның ақуызы - 2 г

Пияз - 45 г

Сарымсақ - 5 г

Сары май - 25 г

Тұз, қара бұрыш, өсімдік майы

Жылтырату үшін:

Жұмыртқаның сарыуызы - 25 г

Су - 10 мл

Даярлау тәсілі

Қамыры

Маргарин, майонез бен қаймақ қосылады. Ұн, тұз және ас содасы қосылады. Қамыр иленеді. Бір сағат тоңазытқыш камерасында салқындатылады.

Салмасы

Асжапырақ буланады, туралады. Өсімдік майына пияз қуырылады, оған туралған сарымсақ пен сары май қосылады.  Бахтах кесектерге туралады. Барлық ингредиенттері қосылады:  бахтах, көк үрмебұршақ, асжапырақ, пияз. Кілегей, жұмыртқаның ақуызы, тұз және бұрыш қосылады.

Бәлішті жасау. Салма салынады. Үстінен сәндеу үшін қамырдан жасалған сегменттер төселеді. Пісірер алдында су мен сарыуыз араластырылған қоспа жағылады. 190 градус температурада 15-20 минут дайын болғанша пісіріледі.