Жалпы сұрақтар

+7 (727) 355-15-26

info@rybprom.kz

Қазақстан үшін ресми дистрибьютор

+7 (727) 290-70-48

sale@aquafoodtrade.kz

Жароков қ., 272Б

Қалай өтуге болады

Үйдегідей пісірілген қызанақ тұздығындағы шабақ

Ингредиенттері

шабақ - 1 кг
Түйінді пияз - 150 г
Сәбіз - 100 г
Балдыркөк тамыры - 50 г
Өз шырынындағы қызанақ - 450 г
Қызанақ пастасы - 50 г
Асханалық сіркесу - 25 мл
Лимон шырыны - 25 мл
Қант - 15 г
Тұз - 10 г
Ұнтақталған қара бұрыш - 5 г
Лавр жапырағы
Өсімдік майы - 100 мл
Фритюр майы - 1 кг
Аунатуға арналған ұн - 100 г

Даярлау тәсілі

Шабақты  басынан және ішкі құрылыстарынан тазалаймыз, жуамыз, кептіреміз, тұздаймыз және бұрыштаймыз, ұнға аунатамыз да, шыжып тұрған майға қуырамыз. 

Көкөністерді майға шала қуырамыз, қызанақ пастасын, жаға піскен қызанақ, лавр жапырағын, бұрыш, тұз, қант қосып, 10-15 минут бұқтырып пісіреміз. Соңында сіркесу мен лимон шырынан қосамыз.

Құмбалшықтан жасалған терең ыдысқа қабаттарда тұздықты және майшабақты саламыз, содан кейін  160 температурада тұмшапешке 60 минутқа қоямыз. Суытамыз. 12 сағатқа тоңазытқышқа қоямыз. Үстелге суық күйінде қоямыз.