Жалпы сұрақтар
+7 (727) 355-15-26
info@rybprom.kz
Қазақстан үшін ресми дистрибьютор
+7 (727) 290-70-48
sale@aquafoodtrade.kz
Жароков қ., 272Б
Тұзы аз шабақтан жасалған шайнама

Ингредиенттері
Шабақ немесе мойва - 1 кг
Ағын су 1 л
Тұнба тұз - 60 г
Қант - 14 г
Қалампыр - 10 түйнек
Домалақ бұрыш - 5 түйіршік
Хош иісті бұрыш 5 түйіршік
Кориандр дәні - 5 г
Лавр жапырағы - 4 г
Ораздық дәні - 2 г
Даярлау тәсілі
Ағын суды отқа қойып, тұз қосып қайнатамыз, содан кейін t 50-40 дейін суытамыз. Осы кезде шабақты немесе мойваны қабыршағынан тазалаймыз (қалауынша ішкі құрылыстарын алып тастаймыз) және ағын суға жуамыз. t 50-40 дейін суыған тұздалған суға жоғарыда аталған дәмдеуіштерді қосамызда, толығымен салқындағанша суытамыз. Дәл осы кезде тұздық дәмдеуіштердің дәмімен қанығады.
Дайындалған ыдысқа балықты салып, салқындатылған тұздықты құямыз және 6 – 8 сағатқа тоңазытқышқа қоямыз.
Тұзы аз балықты үстелге кез келген пісірлген көкөніспен және балғын аскөкпен қоюға болады.
Басқа рецепттер


