Жалпы сұрақтар

+7 (727) 355-15-26

info@rybprom.kz

Қазақстан үшін ресми дистрибьютор

+7 (727) 290-70-48

sale@aquafoodtrade.kz

Жароков қ., 272Б

Қалай өтуге болады

Тұзы аз шабақтан жасалған шайнама

Ингредиенттері

Шабақ немесе мойва - 1 кг

Ағын су 1 л

Тұнба тұз - 60 г

Қант - 14 г

Қалампыр - 10 түйнек

Домалақ бұрыш - 5 түйіршік

Хош иісті бұрыш 5 түйіршік

Кориандр дәні - 5 г

Лавр жапырағы - 4 г

Ораздық дәні - 2 г

Даярлау тәсілі

Ағын суды отқа қойып, тұз қосып қайнатамыз, содан кейін t 50-40 дейін суытамыз. Осы кезде шабақты  немесе мойваны қабыршағынан тазалаймыз (қалауынша ішкі құрылыстарын алып тастаймыз) және ағын суға жуамыз. t 50-40 дейін суыған тұздалған суға жоғарыда аталған дәмдеуіштерді қосамызда, толығымен салқындағанша суытамыз. Дәл осы кезде тұздық дәмдеуіштердің дәмімен қанығады.

Дайындалған ыдысқа балықты салып, салқындатылған тұздықты құямыз және 6 – 8 сағатқа тоңазытқышқа қоямыз.

Тұзы аз балықты үстелге кез келген пісірлген көкөніспен және балғын аскөкпен қоюға болады.