Жалпы сұрақтар

+7 (727) 355-15-26

info@rybprom.kz

Қазақстан үшін ресми дистрибьютор

+7 (727) 290-70-48

sale@aquafoodtrade.kz

Жароков қ., 272Б

Қалай өтуге болады

Көксерке қосылып түсті қырыққабаттан жасалған крем сорпа

Ингредиенттері

5 - 7 порцияға

Көксерке  сүбесі - 300 г

Түсті қырыққабат - 500 г

Порей пиязы - 100 г

Сәбіз - 100 г

Ақ шарап - 20 мл

Кілегей 30% - 100 мл

Сары май - 50 г

Зәйтүн майы - 70 мл

Балық сорпасы  - 1,2 л

Балық дәмдеуіштері - 5 г

Тұз, бұрыш дәміне қарай

Даярлау тәсілі

Балықты ені 2 см ұзындығы 7-8 см жолақтарға тураймыз, дәмдеуіштер сеуіп, зәйтүн майына даяр болғанша қуырамыз.

Пияз бен сәбізді бөліктерге турап, сары майға қуырамыз, шарап құйып, екі минут бұқтырып пісіреміз. Түсті қырыққабатты гүлшоғырларына бөлеміз. Кәстрөлге салып, үстінен сорпа құямыз, қайнағанша жеткізіп, 15-20 минут пісіреміз. Содан кейін крем консистенциясына айналғанша блендермен кесеміз де, кілегей қосамыз. Дәмін келтіреміз.