Жалпы сұрақтар

+7 (727) 355-15-26

info@rybprom.kz

Қазақстан үшін ресми дистрибьютор

+7 (727) 290-70-48

sale@aquafoodtrade.kz

Жароков қ., 272Б

Қалай өтуге болады

Көкөніс мильфейімен буға пісірілген көксерке

Ингредиенттері

Терідегі көксерке сүбесі- 200 г

Балық дәмдеуіштері - 5 г

Хош иісті май - 20 г

Тұз, бұрыш

Тұздық:

Шалот пиязы - 30 г

Зәйтүн  - 40 г

Ақжелкен - 5 г

Ақ шарап - 30 мл

Кілегей 30% - 50 мл

Зәйтүн майы - 30 мл

Гарнир:

Жас картоп - 20 г

Сәбіз - 40 г

Кәді - 40 г

Сарымсақ - 5 г

Сары май - 10 г

Пармезан ірімшігі - 30 г

Тұз, бұрыш

Даярлау тәсілі

Көксерке сүбесін  тұздаймыз, бұрыштаймыз, дәмдеуіштер қосамыз, май құйып, 20 минут маринадтап қоямыз.   Сары майды ерітеміз де, оған ұсақ туралған сарымсақты қосамыз.Көкөністерді қалыңдығы 2-3 миллиметр слайспен кесеміз, сары май бүркиміз, үгілген  Пармезан ірімшігін қосамыз және қабаттап дөңгелек «Шайба» түрінде саламыз. 170 градус температурада 15 минутқа пісіріп қоямыз.

Шалот пиязы мен зәйтүнді ұсақтап тураймыз, аздап зәйтүн майына шала қуырып аламыз, шарап құйып, жартылай қайнатамыз. Кілегей, тұз, бұрыш және туралған аскөкті қосамыз. 1 минут бұқтырып пісіреміз.

Балықты буқазанға салып, 10 минут әзірлейміз.