Жалпы сұрақтар
+7 (727) 355-15-26
info@rybprom.kz
Қазақстан үшін ресми дистрибьютор
+7 (727) 290-70-48
sale@aquafoodtrade.kz
Жароков қ., 272Б
Тай тұздығымен көксеркеден жасалған қуырылған гедза

Ингредиенттері
Көксерке сүбесі - 500 г
Басай қырыққабаты - 300 г
Күнжіт майы - 30 мл
Занзабіл тамыры - 150 г
Сарымсақ - 80 г
Күнзе - 10 г
Тұз, қара бұрыш
Тай тұздығы:
Зәйтүн майы - 300 мл
Күнжіт майы - 100 мл
Соя тұздығы - 100 мл
Сарымсақ - 80 г
Күнзе - 15 г
Бал - 80 г
Тұз, қара бұрыш
Даярлау тәсілі
Салмаға арналған барлық ингредиенттерді ұсақ текшелермен кесіп, тұз, қара бұрыш, күнжіт майын қосамыз. Тоңазытқышқа бір сағатқа қоямыз.
Дайын крахмалданған қамырды сумен жібітеміз, содан кейін дайын фаршты ортасына қойып, шеттерін жабыстырып қысамыз да, қажетті пішінге келтіреміз.
Тай тұздығы: жоғарыда аталған азық-түліктерді біркелі массаға айналғанша блендермен кесеміз.
Гедзаны 5-6 минут қуырма адысқа қуырамыз. Тай тұздығымен порцияға 5 данадан қоямыз. Үстіне қурылған күнзе себеміз.
Басқа рецепттер



